Vacature Concerncontroller

Zwolle 36,0 uur

Omschrijving

Concerncontroller
Wil jij als financieel expert bijdragen aan de maatschappelijke missie van woningcorporaties? In de rol van Concerncontroller speel je een cruciale rol in het waarborgen van transparantie en efficiëntie binnen woningcorporaties, terwijl je helpt de organisatie toekomstbestendig te maken. Ben je een onafhankelijke denker met een scherp oog voor risicomanagement en strategisch advies? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als Concerncontroller heb je een onafhankelijke positie binnen het Three Lines of Defence-model, waarbij jij opereert in de derde lijn. Dit betekent dat je een essentiële rol speelt in het monitoren van de interne controles en het waarborgen van de governance en compliance binnen de organisatie. Je rapporteert direct aan het bestuur en de Raad van Commissarissen (RvC) en geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies. Jouw verantwoordelijkheid reikt van het bewaken van de planning & control cyclus tot het geven van een onafhankelijk oordeel over rapportages, jaarverslagen en begrotingen.
Concreet:

  • Je adviseert het bestuur, de RvC en het management over strategische en financiële vraagstukken, zowel gevraagd als ongevraagd;
  • Je bewaakt de interne controleprocessen, risicomanagement en naleving van wet- en regelgeving (governance en compliance);
  • Je zorgt voor een efficiënte coördinatie van de externe audit en de afstemming met de externe accountant;
  • Je draagt bij aan de besluitvorming door kritisch te toetsen en met verbetervoorstellen te komen die de organisatie verder optimaliseren.

Wie ben jij?
Je bent een proactieve en analytische professional met een onafhankelijke mindset. Je hebt een scherp oog voor detail, maar kunt tegelijkertijd strategisch adviseren. Je kunt complexe financiële en organisatorische vraagstukken eenvoudig uitleggen en houdt ervan om samen te werken met diverse stakeholders, van directie tot management en toezichthouders. Verder beschik je over:

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding in bijvoorbeeld Bedrijfseconomie, Accountancy, of een andere financiële richting;
  • Minimaal enkele jaren werkervaring als business controller of onafhankelijke controller, bij voorkeur binnen de woningcorporatiesector;
  • Uitgebreide kennis van risicomanagement, governance en compliance;
  • Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden en de capaciteit om onafhankelijk te adviseren en een tegengeluid te geven wanneer nodig.

Waarom deze rol?
Als Concerncontroller draag je direct bij aan de maatschappelijke missie van woningcorporaties: betaalbare woningen voor iedereen. Je hebt een onafhankelijke rol in de organisatie, opererend in de derde lijn binnen het Three Lines of Defence-model, en helpt om de strategische doelstellingen te realiseren door een sterk risicomanagement en interne beheersing. Deze positie biedt een unieke kans om jouw financiële expertise in te zetten voor het publieke belang.

Arbeidsvoorwaarden
Als Concerncontroller val je onder de CAO Woondiensten en wordt je ingeschaald in schaal L of M, met een salaris dat varieert van €5.181 tot €8.080 per maand. Daarnaast kun je rekenen op:

  • Hybride werken: De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken;
  • Opleidingsbudget: Jaarlijks budget van €900 voor persoonlijke en professionele ontwikkeling volgens de CAO Woondiensten;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioenopbouw en extra verlofdagen.

Ga jij solliciteren?
Regelmatig zijn wij op zoek naar een concerncontroller voor een woningcorporatie.
Deze vacature heeft tot doel om met elkaar in contact te komen wanneer jij als corporatie professional open staat voor een nieuwe uitdaging.
Solliciteer nu naar de functie van concerncontroller of neem direct contact op met Chris Lode van Movemaker op telefoonnummer 06-333 81 880.

Solliciteer
Referentienummer 1416353651
Locatie Zwolle
Opleiding HBO
Salarisaanbieding € 5181-8080 per maand
Tags Business Controller, Concerncontroller, Controller
Geldig tot Onbeperkt
Recruiter
Vragen over onze vacatures? Neem dan contact met ons op.
Telefoon: 0633381880 E-mail: info@movemaker.nl
Contactformulier
Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!